wattahmellons!

Idag har varit en varm och tung dag på jobbet... eller iaf för Simon, Erik och Povel som plockade meloner så att man nästan misstog deras ryggar med Niagarafallen. Jag å andra sidan hade ganska bra inne i min feta, air-conditioned, blåa New Holland traktor med radio!
 
   Niagara falls                                                                              Melon med vän

   En standard dag borjar 05.45 med att man inte alls vill röra sig utanför täcket, det är nämligen typ 10 grader i rummet när AC:n gått lös hela natten. När man väl är påklädd och redo öppnar man dörren. BANG, det känns som en smäll på käften varje gång, här ute är det nämligen 25-30 grader klockan 05.50. Klockan 06.30 kommer Same och hämtar upp oss för att åka till fälten. klockan 09.30 är det 35 grader ute... Mellan 11-12.00 slutar vi kanske, då är det 40+ ute, mysigt...
    Nu skall vi till wolliees och köjpe maat snart, ha det bra pusspuss.

-Adam

Varmt

Dehar dagarna ar de flesta dagar i rad med hogst temperatur sedan 1908 i Mildura.

igar var det 45 grader i skuggan, och fuktigt. Idag ar det fluginvasion. igarkvall vid tolv lag jag o svettades i mitt rum med full ac pa. Vaggarna var varma pa insidan. Man kan inte plocka meloner och vindruvor efter 12, de dor da. Reason unknown.
   idag jobbade vi i alla fall var forsta dag. Vattenmeloner igen, denhar farman var ca 1/100 sa stor som den i Bowen. Det var bara Simon, jag och Adam som jobbade dar + tva gubbar. Jag fick kora traktor! Jajjeman!

Erik

mildura

Tjatja, vi ar riktigt hemmastadda i varan lilla hala utanfor Mildura nu. Vi bor pa ett sunkigt hostel dar ingen har nagon storre koll pa pa nagot och agarna ar aldrig har, det ar precis sa vi vill ha det. Sa nu softar vi mest runt och bara njuter av att termometern star pa 43grader i skuggan och krigar om AC:arna medans vi vantar pa att borja jobba. Solen och varmen dar vi ar nu ar faktiskt helt galen och mitt pa dagen haller man sig garna i poolen eller pa rummet vid ac:n.
      Imorgon borjar jobbet for dem flesta igen eftersom det ar "australia day" idag, lite som valborg hemma, en anledning att festa till det lite extra... Vi skall iaf upp tidigt imorgon och fanga dagen ute pa vindruvsfalten, riktigt nice ska det bli med lite cashflow!
nu maste jag chillaxxa ikapp dem andra.
harebra, peace!
/Adam

Mildura

Hejhej, nu har va antligen hittat ett arbetshostel och arbete i Mildura. Josef och Alex ar ivag idag och lyfter lador och forhoppningsvis kommer vi andra fa arbete snart. Riktigt mysigt hostel har vi hittat ocksa.
   Svar till anonym: Angaende katten sa kommer han saker fa ett bra hem, det sa hon i affaren. Det hade varit valdigt svart att ha katten med oss, det ar varmt i bilen, vi flyttar runt och den bajsade ju o kissade helt losgaende.

erik

Katten Hahn

Hejhejbloggen
Jag har agt en katt.

Igar nar vi strosade runt i den lilla lilla staden Swan Hill hittade jag och Povel en djuraffar. Vi gick in med installningen att kolla pa lite djur och gick ut sprudlande av entusiasm over att skaffa en katt. Inne i en skabbiga lilla affaren fanns en liten liten bur med massa kattungar, ungefar 2 manader som trangdes och sag olyckliga ut. De talade rakt till vara hjartan och det verkade sjukt logiskt att ha en katt som liksom bodde i bilen och flyttade runt med oss. Jag orkar inte skriva alla anledningar till att jag var overtygad om att det skulle ga men jag vet att iden later lite dalig. Den ar inte dalig i alla fall. Vi pratade med de andra och fick blandade reaktioner. Vi bestamde oss i alla fall att ga tillbaka till affaren och efter forhandlingar fick vi ha katten pa prov och lamna tillbaka den utan refund om det inte kandes bra. Den kostade 50kr. Varldens sotaste katt hade vi nu och tog med oss den ut till floden och slog upp talten. Tiden som foljde var den lyckligaste katttiden i mitt liv (no offense Mimmi som ar min katt i Sverige). Den lille Hahn vart snabbt hemmastadd i taltet och efter ett tag vagade vi slappa ut honom mellan bilarna och talten dar vi satt o chillade. Hahn lekte, sov, at och chillade i kapp med oss dendar magiska eftermiddag/kvallen. Nar morkret foll pa tankte jag o Povel ta in Hahn for att morker=farligt men vi kunde inte hitta honom! Vi gick med lampa och sokte och tyckte det var sa konstigt att hahn var borta eftersom han hade hallit sig vid oss hela tiden innan. Efter en del oroligheter avslojade Simon att Hahn hela tiden hade sovit tryggt i hans famn. Vilken lurifax dendar Simon.
   Straxt darefter var det dags for att krypa til kojs och Hahn somnade tryggt pa min mage. Under natten kissade Hahn pa Povels sovsack. Typiskt Hahn att skoja sa. Pa morgonen gick Hahn upp och ner till vattnet med oss alla och tittade pa nar vi badade, sedan lekta Hahn bland alla saker nar vi packade och var med nar vi fick ta till startkablar till bilen for att vi spelat musik for lange. Nar vi kom in till stan var det med tungt hjarta jag tog den sott sovande Hahn fran baksatet, satte ned honom i en kartong och lamnade igen honom till petshopen. Han sag inte sarskilt lycklig ut men jag hoppas att han far ett fint hem och att han minns den lyckliga tid han spenderade med oss vid flodens kant.

Hahn, we(I) miss you!

Erik

Roadtrippin'

Alright, for nagra dagar sedan lamnade vi Sydney for att forsoka hitta lite farmjobb i staten Victoria dar vi nu befinner oss. Forsta dagen korde vi ner till huvudstaden Canberra som visade sig vara ett riktigt trakigt stalle som verkligen var byggt enbart for hoegsta hoensen i det har landet, ett skithal helt enkelt. Efter lite snurrande i fororterna hittade vi en mysig men laskig plats for vara talt strax brevid en farm. Under natten harjade stormen och vi var ganska nojjiga for diverse mordare som strok omkring utanfor taltet.
      Nar vi vaknade levde i alla fall alla och farden fortsatte. Idag hade vi ett vagval, att aka runt eller rakt igenom Australiens alper. Valet var inte sa svart och vi borjade puttra frammat i 20km/h i uppforsbackarna pa dem 2000m hoga bergen, Bettan sviker aldrig. Efter en hel dags sniglande hittade vi varan idyll i en liten campingplats brevid en bergsb'a'ck som vi fyllde upp varat vatten i. Pa de har hojderna blir det valdigt kallt pa natterna vilket vi fick erfara da tempen sjonk till valdigt lite och man kunde blasa rok med munnen. Jag rakade aven tappa en tandare i elden, det resulterade i skyddspositioner och en bomb men alla lever.

     Nasta dag startade med en saftig uppforsbacke ala 6km och efter ett tag pallade vi inte mer, bensinboosten vi hade hallt i verkade inte funka sa vi misstankte att felet lag nagon annanstans. Vi svangde in till sidan och lagade bilen lite snabbt for att sedan kora vidare. Felet vi har kort med i 3 manader var en osp'a'nd gaspedalskabel som vi lagade med lite tejp och buntklammor. Nu ar bilen ett riktigt monster som gor sakert 100 i uppforsbackar och det tredubbla pa vanlig vag.

(Erik Tar over)

Ja sa med den nya racerbilen som gick, hor och hapna, LIKA SNABBT som andra bilar tog vi oss nu med svindlande fart vidare langs Murrayfloden. Vi stannade vid massa stader och kollade jobb men det verkade trogt. Nasta natt sov vi vid floden och eldade roligt.
     Dagen efter blev det jobbsok och frukost pa Snabbkopet. Inget jobb i den staden, Cobram, heller sa vi korde vidare och besokte nagra stader innan vi sen eftermiddag hamnade utanfor staden Swan Hill i det lilla samhallet Nayah West. Dar hittade vi det hostel vi hade hort skulle ligga dar och pratade med forestandaren. Han sa att Indier och svarta hade tagit alla jobb och arbetade for 9 dollar/h. Han vagrade saga vad de som bodde pa hans hostel jobbade med, It's non of your buisness, sa vi tankte fraga inne i koket bara for att vi var nyfikna. "Na men Boman!"sager en tjej till Simon som alltsa visar sig kanna Simon, riktigt liten varld dar. Sen campade vi nere vid floden och gjorde oss skyldiga till lagbrott da vi lagade mat over oppen eld under eldforbud ajaj.
   Dagen efter, idag, gick vi till Hasvest labour office i Swan Hill och fick veta att det verkligen itne ar nagot bra lage for fruktplockning i ar. Torka, ekonomisk kris och Indier angavs som faktorer. Mannen dar lovade i alla fall att ringa om nagot kom upp och vi ar val glada for det. Nu vet vi itne riktit vad vi ska ta oss for. Vi borde kanske vanta nagra dagar for att se om vi kan vaska fram nagra jobb men da ar det camping som galler och det borjar kannas lite sadar. Vi far se hur det blir, jag e lite sugen pa att aka ner till Melbourne medan vi vantar. Dar kan vi bo hos de jag snackade om forut, bekanta fran Hudiksvall.
    Vi har limmat fast ett par spadbarnscrocs pa var motorhuv och i en liten Hillbilliestad kom en man fram och sa Howdie samt att vi hade ett par sandaler pa huven. Adam fragade vanligt fran forarsatet om Hillbilliekillen kunde ge dem till honom.Han forsokte MEN DE VAR JU FASTLIMMADE! AGD!


Ut ur Sydney

Hej bloggen! Idag ska vi aka ut ur Sydney.
Det kommer att avga tva bilar. Gotlands bil: Erik, Adam, Simon, Josef och ett nytt tillskott, Alexander ifran Stockholm. Skanes bil: Karl och Povel. Vi ska aka soderut och stanna pa nagra farmar som kanske har jobb men om sa inte ar fallet kanske vi hamnar i Melbourne till natten. Dar har vi ordnat boende i en husbil som nagra vanner ifran Hudiksvall har. Valdigt snallt av dem att lata oss bo dar! Dar kommer vi att aterse bla Adams kusin Sigge som vi bodde med i Noosa.
   Igar var det 39 grader nar vi lamnade av Alex och Mirjam pa flygplatsen. Vi fick presenter: ett dataspel och en mobil och en fin pase. Tack! Efter avlamnandet som skedde med var bil, satt vi pa vart tak och kollade nar deras flyg lyfte medan aksstormen rullade in. Riktigt maktig.
   Pa kvallen var jag pa Opera, Cavaleria Rusticana och en bonus som jag inte var beredd pa: Pagliaccio som spelades efter pausen, riktigt bra!
   Nu har vi checkat ut, atit frukost och ska sen byta tandstift pa bilen innan vi drar.

Erik

Togna lasare

Det ar otroligt vad lite man har tid att skriva blogg trotts att man inte gor nagonting. For det ar val det vi i stort sett har gjort har den senaste veckan. Nagra saker har ju sa klart hant:

Igar arbetade jag min forsta betalda kvall som utkorare at Flavour of India. Min chef tyckte jag var for langsam till att borja med. Svart att inte vara langsam med den bilen! Jag hittade i alla fall fram till alla adresser hyfsat snabbt. Nojd med mig sjalv. Anledningen till att han tyckte det var forst o framst att jag gjorde en dubbelutkorning nar han trodde det var en enkel och att jag blev stoppad av civilpolisen. Man far lite kalla karar nar man ser blatt o rott i rutan bakom sig. Och dendar korta sienen. Jag trodde de ville stoppa mig for att jag blockerade vagen, det var uppforsbacke och jag korde ratt langsamt, men de undrade bara varfor jag hade lyst i bilen med lampa. 'For att lasa kartan' sade jag 'lampan i bilen ar trasig'. 'Varfor ska du lasa kartan' sa polisen misstanksamt. Jag hade inget registreringsbevis och inget korkort men det gick bra iaf. Tur kanske.
    Jag missade en riktigt fet konsert med The Cat Empire som de andra sag igar nar jag jobbade. Blev lite ledsen for det men man kan inte fa allt.
    Nasta fredag aker vi soderut! Vi kommer kanske att besoka Melbourne lite snabbt och sen aka och arbeta med att plocka frukt nagra veckor. Det ar bara jag som har jobb i sydney namligen.
   En typisk dag ser ut sahar: Vaknar 2, ater ingen frukost, glider nagonstanns, park strand, itcafe eller annat, kommer hem helt slut efter 2-3 h, jobbig dag. Vilar, duschar, ater och borjar ringa runt for o fixa nagon kvallsakrtivitet. Gor den. Kommer hem 2-3 ser film, spelar dator o somnar, drop in-style, runt 4-5. Kanns typ som att alla ungdomar hamnar i den rytmen efter ett tag. Den naturliga rytmen.

Erik
  


Nytt inlagg

Hejhejbloggen, nu ar klockan tjugo i 12 och jag o adam har varit o hamtat Josef pa flygplatsen. Han ser ut att ma forhallandevis bra, vit och fin men nar ozonhalet far gora sitt...
    Idag kanske det blir lite sightseeing med Josef, vi far se.
   Angaende deliveryboyjobbet kan sagas att jag i fredags fick aka med en kille o se hur han gjorde, nasta dag (igar) fick jag kora min bil o dela ut med honom i bilen och pa tisdag ska jag kora sjalv. Jag har annu inte fatt nagot betalt men hoppas pa tisdag, annars kan man borja undra. Jag har kommit fram till att det ar valdigt viktigt for folk att man sager "how are you" nar man kommer med mat. Alla i Australien halsar sa men ingen svarar pa fragan. Lite som "hur e laget"-"bra". Man fragar men bryr sig inte. Hur som helst om man ska fa dricks kravs det ett "how are you" larde mig min Slovakiske utkorarlarare Michal. Jag var tvungen att kopa en svart troja fof 40 kr igar sa jag kunde vara representabel nar jag skulle dela ut. Hoppas den betalar sig snart.
   Adam gick igar en kurs som man maste ga for att fa arbeta pa platser dar det serveras alkohol. Riktigt ovard kurs vad jag har hort.
   Simon har akt till Cairns nagra dagar med sin pappa med sambo. Han ar innerligt saknad. Efter han kommit hem tankte vi ha en hejdundrans middag/fest pa taket med alla vi kanner o lite till, kommer att bli riktigt fint.

Erik
  

2008 - 2009 tjenna.

Hej, efter en sovmorgon fram till ungefar 16.00 ar jag redo att tackla dagen och det nya aret. Med en nyinforskaffad kraftig huvudvark och en hel del stadningsjobb har jag tagit mig upp till Kings Cross for att chilla lite vid internet och skriva en riktigt fet 2008 kronika. 
       
For alla oss tre har 2008 varit ett avsked, en nystart, ett aventyr och riktigt riktigt roligt. Ett ar som rivstartades for precis ett ar sedan med nio bakfulla ungdomar skulle passa morgonbaten pa nyarsdagen for att sedan aka minivan hela vagen till Norge, narmare bestamt Trysil. En fin resa i glada vanners lag. Resan satte ribban for ett fullspackat ar. 
     
Skolan borjar, back to business med en enda skillnad... En studenthysteri rader for alla treor och mitt i all planering maste man aka till Afrika pa "valgorenhetsarbete" (WTF!?). En afrikaresa pa ganska oklara och konstiga grunder som visade sig bli otroligt bra och givande. Efter att ha hangt runt med diverse afrikaner och sett "the big 5" var det hem till vardagen igen.

     
Studenten, det som vi alla vantat pa, det som vi alla har jobbat for i 12 ar, festen av fester... Och vilken fest det blev. Stark inledning med mosspatagningen pa Gute, uppfoljt av en riktigt harlig bal med minst sagt bra drag. Sedan kom dagen med stort D, champagnefrukost, utslapp, vagn, dans i massor gjorde att studenten uppfyllde alla mina forvantningar. 

Den 10 september var vantan over och den 12e var vi framme. Fem killar fran gotland ensamma i Sydney. Tiden har gatt valdigt valdigt fort sedan den dagen och vi startar varan 5e manad i det har landet idag och jag tror att vi alla ser fram emot de kommande manaderna.

Nyarskvallen blev faktiskt riktigt lyckad trots diverse "missforstand" mellan oss och hyresvarden, man fick tydligen bara vara 9pers uppe pa taket... hoppsan. Alla pa taket verkade nojda och glada sa det skall nog losa sig fint det har.
Klockan 06.30 var det i alla fall dags att sova tyckte vi efter indisk mat, maffiga fyverkerier och diverse alkoholhaltiga drycker.

Sammantaget kan man saga att 2008 utan tvekan har varit ett ar att minnas, ett av dem basta so far, kanske till och med det basta, det har varit skon...t helt enkelt och med den har inledningen pa 2009 ar ribban redan satt. 2009 blir ett bra ar.

Gott nytt ar

/Adam


RSS 2.0