Roadtrippin'

Alright, for nagra dagar sedan lamnade vi Sydney for att forsoka hitta lite farmjobb i staten Victoria dar vi nu befinner oss. Forsta dagen korde vi ner till huvudstaden Canberra som visade sig vara ett riktigt trakigt stalle som verkligen var byggt enbart for hoegsta hoensen i det har landet, ett skithal helt enkelt. Efter lite snurrande i fororterna hittade vi en mysig men laskig plats for vara talt strax brevid en farm. Under natten harjade stormen och vi var ganska nojjiga for diverse mordare som strok omkring utanfor taltet.
      Nar vi vaknade levde i alla fall alla och farden fortsatte. Idag hade vi ett vagval, att aka runt eller rakt igenom Australiens alper. Valet var inte sa svart och vi borjade puttra frammat i 20km/h i uppforsbackarna pa dem 2000m hoga bergen, Bettan sviker aldrig. Efter en hel dags sniglande hittade vi varan idyll i en liten campingplats brevid en bergsb'a'ck som vi fyllde upp varat vatten i. Pa de har hojderna blir det valdigt kallt pa natterna vilket vi fick erfara da tempen sjonk till valdigt lite och man kunde blasa rok med munnen. Jag rakade aven tappa en tandare i elden, det resulterade i skyddspositioner och en bomb men alla lever.

     Nasta dag startade med en saftig uppforsbacke ala 6km och efter ett tag pallade vi inte mer, bensinboosten vi hade hallt i verkade inte funka sa vi misstankte att felet lag nagon annanstans. Vi svangde in till sidan och lagade bilen lite snabbt for att sedan kora vidare. Felet vi har kort med i 3 manader var en osp'a'nd gaspedalskabel som vi lagade med lite tejp och buntklammor. Nu ar bilen ett riktigt monster som gor sakert 100 i uppforsbackar och det tredubbla pa vanlig vag.

(Erik Tar over)

Ja sa med den nya racerbilen som gick, hor och hapna, LIKA SNABBT som andra bilar tog vi oss nu med svindlande fart vidare langs Murrayfloden. Vi stannade vid massa stader och kollade jobb men det verkade trogt. Nasta natt sov vi vid floden och eldade roligt.
     Dagen efter blev det jobbsok och frukost pa Snabbkopet. Inget jobb i den staden, Cobram, heller sa vi korde vidare och besokte nagra stader innan vi sen eftermiddag hamnade utanfor staden Swan Hill i det lilla samhallet Nayah West. Dar hittade vi det hostel vi hade hort skulle ligga dar och pratade med forestandaren. Han sa att Indier och svarta hade tagit alla jobb och arbetade for 9 dollar/h. Han vagrade saga vad de som bodde pa hans hostel jobbade med, It's non of your buisness, sa vi tankte fraga inne i koket bara for att vi var nyfikna. "Na men Boman!"sager en tjej till Simon som alltsa visar sig kanna Simon, riktigt liten varld dar. Sen campade vi nere vid floden och gjorde oss skyldiga till lagbrott da vi lagade mat over oppen eld under eldforbud ajaj.
   Dagen efter, idag, gick vi till Hasvest labour office i Swan Hill och fick veta att det verkligen itne ar nagot bra lage for fruktplockning i ar. Torka, ekonomisk kris och Indier angavs som faktorer. Mannen dar lovade i alla fall att ringa om nagot kom upp och vi ar val glada for det. Nu vet vi itne riktit vad vi ska ta oss for. Vi borde kanske vanta nagra dagar for att se om vi kan vaska fram nagra jobb men da ar det camping som galler och det borjar kannas lite sadar. Vi far se hur det blir, jag e lite sugen pa att aka ner till Melbourne medan vi vantar. Dar kan vi bo hos de jag snackade om forut, bekanta fran Hudiksvall.
    Vi har limmat fast ett par spadbarnscrocs pa var motorhuv och i en liten Hillbilliestad kom en man fram och sa Howdie samt att vi hade ett par sandaler pa huven. Adam fragade vanligt fran forarsatet om Hillbilliekillen kunde ge dem till honom.Han forsokte MEN DE VAR JU FASTLIMMADE! AGD!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0