Mer bilder

Forsta bilfarden. Antligen ute ur Carins = det ballar uuur
Meckar burgare



Looking at the starsEarly morning melon picking.
Vem kunde tro att tomten jobbade pa melonfarm?

/Erik


Update

hejhej bloggen.

Egentligen har det inte riktigt hänt något som förtjänar ett blogginlägg men någon sorts uppdatering måste man ju ha.


Nu har vi jobbat som melonplockare i en vecka och vi börjar känna oss rutinerade. Vi kan i allt fler fall avgöra med hjälp av melonernas färg om de är mogna utan att kolla på stjälkens fäste, vi vet när supervisor inte ser så att man kan slappa, våra kläder har blivit skitiga som sig bör och vi har fått de rätta saltfläckiga tröjorna från allt svett. Idag råkade jag till och med riva sönder mina shorts,en riktig bonus. Vår tunga erfarenhet märktes särskilt väl när vi fick ge lite tips till ett gäng nya killar som ersatte de äckliga engelsmännen. Det slog mig när de stod lite osäkra och huttrande på fältet imorse vid 5.40 att precis så såg vi ut för en vecka sedan. Idag fick vi också vår första lön, 491dollar 2500kr för fem dagar efterskatt - helt ok.


Adam glömde att ta sin keps till jobbet i lördags, det visade sig vara ett ödesdigert misstag. Nu har Adam solskadade läppar och kör facebook-/stekar-/ank-minen konstant. Det är inte kul, det är synd om Adam.


I lördags låg vi på rygg på ett fält i två timar och kollade på stjärnorna med några av våra vänner från skåne. Stjärnhimlen är ju lite annorlunda här men vi hittade några välkända bilder ändå. Dessutom hittade vi många nya fina stjärnbilder. De finaste var olika möss: lådmusen, rullmusen, go-musen, skatemusen och koalan. Jag önskar jag kunde visa dem, de är fantastiska. Lovar.


Idag efter jobbet gick vi och tog ett dopp, när vi ligger i vattnet säger plötsligt Simon: "sisten till land är en rutten skit". Pojkreflexerna slår till med full kraft och ingen tanke ägnas åt de vassa stenar som lurar strax innan strandkanten...
Resultat: Simon rutten skit med fyra blödande skrapsår, jag med tre blödande på höger fot och Adam, vinnaren, med inga sår. Men han har läppen så.


Man kommer och tänka på massa viktiga och smarta saker när mangör ett arbete tio timmar om dagen som kräver nära noll sinnesnärvaro. Framtiden, vad som är viktigt i livet, slutsatser om sig själv och så vidare. Det bästa är att man kan diskutera sina tankar med de andra och bolla ideer. Ibland blir det diskussion, till exempel om till vilken grad en läkare bör engagera sig känslomässigt i sina patienter. En annan sak jag har kommit på är att man ju faktiskt kommer sakna julen med familjen rätt mycket. Vi planerar nu att vara i Sydney under jul och nyår trotts att det är jättedyrt att bo där då. Så det blir antagligen julparty på Bondi Beach med tusentals andra Backpackers,ett klart godkännt alternativ.


En annan svagt anmärkningsvärd sak är att jag och Adam har gjort en deal: jag ska bara ätä sötsaker och chips på lördagar och Adam ska göra 40 armhävningar varje dag.

Erik


Water melons (Vattenmeloner)

Idag skulle vi igentligen ha ledigt fran allt jobb, men eftersom Bowen inte ar sa handelserikt bestamde vi oss for att leta ett arbete for dagen istallet. Paul pa hostellet hookade upp oss for vattenmelonsplockning. Gud va roligt kanske ni tanker nu...

Klockan 06.30 gick bussen fran hostellet, sovmorgon jamfort med natmelonstiderna. Val framme vid falten delas man in i nagra lag, antingen plockar man eller sa packar man upp pa lastbilar. Lastbilarna ar typ 100 ggr skonare eftersom plockningen i det narmsta kan liknas vid slaveri. Erik lyckades dock ha turen att komma pa en lastbil eftersom han kom sent da han skulle lamna lite grejer. Sa medans Erik akte runt pa falten i lastbil och lite smaraster hela tiden fick jag och Simon tillbringa vara timmar hukandes, plockandes och slangandes 5-10kg meloner. Som om inte det var nog sa har man hela tiden en kontrollant upp i roven som sager att man skall, "plocka snabbare", "sluta prata svenska", "ta fingret ur roven sa man blir klar nagon gang" etc etc. skitskoj... Vi tjuvade i alla fall med oss en hel massa melon hem och at melon i smyg ute pa faltet.

Erik hade aven turen eftersom han far jobba heldag medan vi redan har slutat efter 5,5h. Det skall aven tillaggas att Eriks jobb ar jobbigare an att plocka natmelon men det ar anda inte samma skit som vi har. 

Imorgon blir det natmeloner igen, det skall bli skont!

Harebra. /Adam 


Bildbeskrivning av Natmelonplockning i Bowen

Melonerna (M) ligger pa marken. Vi, Plockarna (P), lagger melonerna (M) pa Rullbanden (R) som for melonerna enligt de roda pilarna sa att de hamnar i Korgen (K). Fangaren (F) fangar och distribuerar melonerna over korgens botten. Nar korgen ar full kor Baktraktorn (BT) ivag och lamnar melonerna till skulet dar de packas. Hela ekipaget dras av Framtraktorn (FT).


/En efterjobbet-trott och sysslolos Erik

Bowen the place to be... not!

Hej hej halloooo!

Det har hant ganska mycket sen Erik skrev senast och medans dem andra ar pa woolworths och handlar viktiga grejer sa ska jag summera det for alla er 20 trogna lasare.


Det hela borjade samma kvall som det senaste inlagget skrevs. Det var en helt vanlig kvall pa en bank utanfor klubbarna i townsville. Efter lite ointressant snack sager Erik att det basta med att vara har nere ar att vi kan gora vad vi vill, "vi kan typ sticka fran townsville ikvall om vi vill". Sagt och gjort, klockan 23.30 lamnade vi townsville for den oppna vagen. Malet for natten var Bowen, ett litet arbetarsamhalle men jag kommer till det senare. Ungefar halvvags glider vi igenom en liten by dar det ar fett drag pa den enda krogen. Sjalvklart maste vi kika in nattlivet i ayr. Lite skratt och lek inne pa klubben senare bar det vidare mot Bowen. Klockan var nu 02.30 och vi var inte riktigt pa det klara om vart vi var eller vart vi var pa vag men det loser sig alltid. Pigg som jag var fick jag kora hela vagen fran Townsville till Bowen medans de andra kampade mot somnen. Klockan 04.?? lyckades vi tillslut komma fram och en mysig bakgata blev parkering och sovplats.


Man skall inte forsoka forskona Bowen pa nagot satt for det gar inte. Bowen ar kort och gott ett riktigt skithal med en massa farmjobb. De forsta tva dagarna gjorde vi ingenting eftersom vi inte vet hur nagonting fungerar har. Plotsligt dok raddningen upp, vara skanska kamrater fran Cairns. Efter detta gick det snabbt. Vi tog in pa ett hostel och hade jobb dagen efter (idag).

Idag har vi plockat exotiska frukter, narmare bestamt natmeloner. Det basta med jobbet ar att man far ata massa melon det samsta ar allt forutom det. Jobbet gar ut pa att man gar efter en traktor och en maskin och plockar meloner i 10timmar per dag. Riktigt slavgora. Det finns dock lite olika sysslor som maste goras, man kan:

Plocka - varat jobb, riktigt skitjobb.

Sitta i byttan - aven detta varat jobb, kan liknas med en liten rast. Man stoppar ner meloner i byttan pa baktraktorn. 

kora framtraktor - Det har jobbet kan liknas med att sova en hel dag... bara de mest rutinerade melonplockarna far kora  framtraktor

Sta pa vagnen: Aven detta ar ett riktigt slapparjobb dock inte lika glamurost som framtraktor.

Baktraktor: Nu borjar vi snacka dem riktiga grejerna, baktraktor far man endast kora om man har en av oss uppskattad melonplockarerfarenhet pa cirka 20 ar och ett minst 2dm langt skagg.

Chef: Jobbig sur typ som tjatar om omogna meloner.

Jobbet borjar kl 06.00 och slutar kl 16.00 sa vi ar ganska trotta nu
/a


Townsville

hejhejbloggen.
I forrgar kvall var bilen klar hos mecken och en timme senare gled vi ut ur Cairns i skymningen och allt var pa topp. Stereon var fixad, fet musik strommade och vagen lag raklang- Forden var en havstang.

Tva timmar, 15 mil och en kebab senare var sammanbrottet nara. Bilen ville inte starta! Vi forbannade mekaniker, bilsaljare och oss sjalva, men - efter nagra forsok sa gick allt bra igen. Skont var det!

Vi anledde till Townsville ungefar kl 24 och bestamde oss for att gora en promenad pa stan och blev direkt pahoppade av tva killar som ville ha med oss pa varsta krogrundan och bjod pa intrade och allt. Vi var valdigt forsiktiga, vad var dethar for killar liksom? Men efter ett tag gick det upp for oss att de var helt vanliga, snalla pojkar. For ovrigt var det ca 98 procent pojkar pa krogen.

Efter det hittade vi en fin parkeringsplats och fallde saten och annat for att sova. Klockan halv sex knackade det pa rutan - bastant dam med 'secutity' pasytt pa skjortan gjorde klart for oss att sova i bilen av olagligt och kunde bestraffas med 500dollar i boter.

Dagen angnades at vattenlek med surfbradan som foljde med bilen, utforskning och forberedelser for att satta upp lite fint tyg i taket av bilen som nu bestar av nedfallande, smuligt, fult skumgummi.

Middagen blev hamburgare pa en av de gratis BBQ grillar som finns lite overallt. Riktigt god middag!

Pa kvallen satt vi utanfor bilen och snackade ite utanfor stan. jag kande nagot som krop pa mitt ben, typ som en myra.
"Nu ar det nagot som kryper pa mitt ben" sade jag lungt och sparkade av detta nagot. Nar jag sokte pa marken foll ficklampans ljuskagla pa en 5cm stor, massiv, harig, brun spindel. Den storsta nogon av oss lagansin sett fritt. 30 sekunder senare satt vi alla rejalt uppskakade i bilen pa vag dar ifran - aven stora modiga man kan bli skramda ibland.

Vi har sett ett annat vildsint djur namligen en 40cm odla. Den var fin. Aven en overkord kanguru. Ocksa den fin. Vi kanner oss som mitt i det vilda.

Idag har vi satt upp taket som bestar av ett lakan, fixat australiensiska bankkonton och softat. Vi har aven vagt beslutat oss for att aka soderut imorgon om allt kanns bra. next stop ar formodligen Bowen dar nagra bekanta jobbar.

Adam halsar att om det var nagon hemmifran som forsokte ringa honom sa kan de ringa igen, han hann inte svara.

Erik

Sjukaste bildbloggarn






Tha ca

erik

Lokalsinne?

Idag ar en bra dag som borjade lite segt. Klockan 08.00 ringde min vackarklocka for att jag skulle med bilen till mekanikern. Detta ar inte sa skoj med tanke pa att det blev sent igar nar vi firade bilkopet. Mina medresenarer fick i uppdrag att packa min vaska och checka ut medans jag var borta, alltsa sovmorgon.
    Val framme vid mekanikern som ligger ett antal kilometer bort kom jag pa att jag var tvungen att lamna bilen, det blev en skon promenad tillbaka i den 30gradiga morgonsolen... Not! Pa vag tillbaka till stan skulle jag ga forbi transport office och fixa nagra papper och formaliteter runt bilen. Jag overskattade mitt lokalsinne en aning och min genvag blev en halvmils omvag. Ga vilse i den har stan ar inte sa skoj eftersom alla gator ser precis likadana ut och det blir latt lite segt efter ett tag. Nar jag till slut kom fram fick jag ingen hjalp for att jag behovde lite papper fran mekanikern. Ungefar vid den har tiden kanske Erik och Simon borjat rora sig.
     Vi har aven hunnit kopa liet lyxartiklar till bilen idag, t.ex ett eluttag till ciggtandaren. Snart bar det av ifran cairns men vi skall forsoka lagga upp lite bilder pa bilen och varan utflykt pa revet innan vi sticker.
STAY TUNED
/A

     


Bilen bargad

Jahapp da sitter man har. Nybliven bilagare. Kanns inte helt dumt kan jag saga. Vi kopte var bil imorse av nagra tyska killar. Det ar en ford falcon 89, beige (biege ar fint faktiskt). Vi firade med att tanka och ata glass sedan slangde vi lite skit som fanns i bakluckan och nu ska vi stada ut skrallet som for ovrigt ar dopt till Michael av Tyskarna. Blir nog en del till bilfix idag och ikvall ska vi fira lite, kanske mat eller nagot.

Bilen har ett grymmt ax, het finnish, sportig stotdampning och allt man kan onska sig, till och med en surfbrada ingick som vi planerar att inviga snart. Bilder kommer!

Erik


Andrade planer

heejbloggen
Vadrets makter rabbar manniskan anyo denna sorgsna dag. Ospray reef besoket bir inte av pa grund av Strong wind warning. Ospray reef ligger en bra bit ut fran kusten (vi ar redan bra langt ut) och dar finns det MYCKET hajar och vi skue ha matat dem! Men tyvarr. Sjalvklart blir det ingen aterbetalning men vi hoppas pa de alternativa platserna. Idag har varit en sjukt imponerande, cool, harlig och starkande dag. Fyra dyk har vi gjort vilket dubblar min och Adams erfarehet. Vi ar alltsa de minst erfarna har pa baten da det har finns manga dykare som har gjort runt 500-600 loggade dyk. Vi har nu stolta 8. 
Jag har klappat en potatis cod, geekat dator pa soldack med revet bakom skarmen, tagit nagra fina bilder, sett en sjukt giftig drakfisk, och atit goood mat. Och gjort en hel del annat forstass. Detta ar nog livet tror jag. En smutsflack, forutom Ospray reefmissen, ar min dykdator som inte talar om for mig hur lange jag varit nere. Lite jobbigt nar man ska berakna kvavet i blodet och sa men jag aker snalskjuts pa de andras dykdatorer. Det blir bra. OJ, sag just att klockan var kvart i elva. kanske ar allt kvave i blodet som far mig att tappa all tidsupfattning. Nej, uppstigning imorgon kvart i 7, dyk kl 8, sa nu blir det march i kojjen!

Erik

Sag just att klockan bara var kvart i tio, kan lika garna skriva lite om vart sista dyk. Det var vart forsta nattdyk och det var helt otroligt. Vi fick lysstavar att fasta pa tanken och ficklampor (sa man kan lysa). Aven om sikten ar ca 15 meter sa sag man inte botten hela tiden och at vara viktlos i ett enda stort svart ar en ganska speciell kansla. Val nere pa botten var varlden ratt forandrad. Inga alla smafiskar var inne i sina halor for det var nu som de lite storre fiskarna rog omkring i stim och jagade. Om man hittade en smafisk och lyste pa den kom det en rovfisk som en projektil och anfoll den eftersom den jagade med hjalp av vart ficklampsljus. Mangen fisk fick satta livet till for vara lethal flashlights. Vi sag tva hajar som kommer ut om natten o jagar. De ar mycket coolare an alla andra fiskar som mest liknar uppskruvade duracllekaniner i jamforelse mot den lungt glidande White tip reef sharken. Vi sag en antal Drakfiskar ocksa ach nar man lyste pa dem kom rovfiskarna lika snabt men stannade direkt framfor. De vissta hur giftiga drakfiskarna ar.





The cod hole, dive #2

Ok, dyk nummer tva ar nu avklarat och det var riktigt nice. inledde med att mata lite COD's pa feeding ground for att sedan simma ivag och kika runt lite pa alla mysiga sma djur som finns under ytan. Vi maxxade dyket rejalt da vi var pa 18m djup och var nere i 50min. Maxdjup och maxtid, fint... T.o.m Erik lyckades se alla saker den har gangen, sa nu ar han glad.

Nu aker baten ivag till nasta stalle och lunchen ar snart klar. det har blir nog sista inlagget pa ett tag eftersom baten aker langre ut fran land och vi TORSKAR (ordvits cod=torsk) internet.

Harebra

/A

Liveblogg fran baten

Hejhejbloggen
Nu sitter vi och pustar efter forsta dyket pa Cod Hole. En av varldens absolut basta dykplatser.
Det forsta dyket bjod pa moten med Cod's (100kilos klunsar som liknar korta tjocka gaddor), True Clownfish (nemos), trumpetfiskar och jattemusslor. Erik lyckades pa nagot forvirat sett missa alla dessa forutom Coden. Verkade som Erik flot runt lite pa egen hand medan guiden visade alla andra. 
Det ar god mat pa baten och vi kanner att vi kanske kommer att ata ihjal oss, vi far se. 
Nasta dyk blir Codmatning innan baten ska flyttas till nasta location. Hajmatning ska avklaras innan resan at slut pa tisdag.
Nar vi kommer hem onskar vi oss en bil i hemkomstklapp av Simon. HOPPAS!

Det finns inga snygga tjejer pa baten men val en kille fran goteborg.

Erik

Cairns...

..vill vi slippa nar vi kommer tillbaka fran dykturen. Det enda problemet ar att bilfragan inte alls gar sarskilt bra... Efter en intensiv dag med "Paul", en av bilforsaljarna, var vi nastan sakra pa ett kop. En timme senare gick det at @#$%!@# med allt for att sedan losa sig igen for att sedan ga at $@#!@# igen... Vi hade hoppats pa en en fin gammal rutten karra skulle sta och vanta pa oss innan vi akte ut med baten. Nu ligger varat hopp i att Simon lyckas hustla av dem lesbiska tjejerna sin bil. Simon som ar en erkant bra lebbhustler ska nog losa det har.

Snart skall vi ga och packa vara vaskor for att aka ut pa sjon och dyka med farliga fiskar. Vi hoppas det blir skoj for det var ju inte helt gratis. hadegott!!
fan
/A


Update

Hejhejbloggen
Sitter nu pa internetcafe med tidsbegransat gratis internet sa jag far vara snabb.
   I mandags bokade jag och Adam en dykresa pa fem dagar, for det fick vi betala 9000 sek. Det var kuI, och forhoppningsvis vart det. Med bokningen fick vi gratis boende pa ett hostel sa igar flyttade vi alltsa till ett nytt hostel. Det har heter Global Palace och ar stort o fint. Koket ar hemskt daligt utrustat dock, det markte vi igar nar vi skulle gora pankakor tex.
   Igar akte Max och Jimmy till Sydney for Max ska hem till lumpen och Jimmy kunde inte boka om sin biljett. Vi far se om han lyckas boka om den och om han i sa fall kommer tillbaka till oss.
   I dagarna har vi ocksa spamat mobilen till en tjej som saljer en bil. Vi har fixat alla papper sa det vi nu maste gora ar att gora en koll hos en bilmek sa att bilen ar reko. Da kan vi gora ett agarbyte och fornya registreringen. Skaen ar den att bilforsaljerskan har varit mycket svar att fa tag pa eftersom hon jobbar hela dagarna. Det gor ju ocksa att vi inte har kunnat fa lass bilen till mekanikern. Eftersom jag o Adam aker ut pa rever pa fredag lamnas Simon ensam kvar med den stora uppgiften att fixa hela bilgrejjen. Forhoppningsvis star bilen har nar vi kommer hem pa tisdag morgon.
   Bilen ar en 92 Ford Falcon, metallic morkgron oh verkade bra nar vi sag pa den. Vi ar nu hemskt ivriga att komma ifran dethar stallet som vi nu borjat trottna pa rejalt. Jag ar lite ledsen for att jag tappat bort mitt korkort ocksa.
   Vi har det bra iaf!
Erik

Scanade bungybilder





Caution - Du kan inte tänka, du måste bara göra




Jimmy                               Erik                                    

cliff jump and waterfall climbing (klipphopp och vattenfallsklättring)

Inatt somnade jag först som vanligt och imorse vaknade jag först som vanligt. Som vanligt gick jag ut och läste lite bok och chillade i hängmattorna på framsidan. Jag fick lite sällskap av våra kära vänner Johnny och Hugo från London. Efter lite småprat kiom vi fram till att vi skulle göra en liten utflykt idag med deras bil. Målet blev Crystal Cascades, ett ställe med massa fina vattenfall och perfekt för cliff jumps. Eftersom bara jag var vaken fick jag springa in och jaga liv i Erik som hängde med upp i regnskogen.

Efter 20 minuter med bil var vi framme och det var verkligen vackert där uppe. Efter några minuters promenad var vi framme vid hoppstället. Klipporna var13-16m höga och när man väl klättrat upp finns det inte så mycket mer att göra än att hoppa ner.
Här är en lite video som visar hur det ser ut: http://www.youtube.com/watch?v=81ytUiH7Dg0&feature=related




Bilderna föreställer:
1. Erik och John(New Zeeland) inför promenaden
2. World heritage skylt
3. Hug, Johnny , Jag och Erik i forsen
4. Hugo, Johnny, Jag och Erik på klippan.
5. Klippan vi hoppade ifrån. 12-14m+

Herrå
/A

Pictures (bilder)

Här följer lite bilder som tagits UNDAR VATTNET! Som ni ser har en person med "great skills" tagit bilderna.



En clownfisk, sån som Nemo är. Den finns det ett speciellt handtecken för, lika som för haj och sköldpadda.


Vaknade upp med en kännsla av att varit insmord med solkräm - det var ett relultat av nattens svetti ett rum med fem pojkar och trasig air condition. Idag har det regnat som bara den och jag o Adam har varit o fixat brakfrulle åt grabbarna som missade sin forsränningsutflyckt som skulle ha ägt rum tidigt imorse.

Erik

Beautiful Day

Klockan aer 16.15 och jag ligger naestan ensam pa soldack, Erik ligger inne och sover. Baten gar i ca 25 knop och solen vaermer precis lagom. Ibland skvatter det upp vatten men det goer inte sa mycket, vattnet aer ju trots allt 25 grader varmt. Ur lurarna hors U2 - A beautiful day, helt klart passande. Baten aer pa vag tillbaka till Cairns och dykcerten aer fixade. Ibland aer livet bra enkelt...

 Idag stog dyk nummer tre och fyra pa schemat. Lite olika sakerhets-skills, diverse repetitioner samt navigations traning skulle utforas for att dykcerten skulle bli vara. Som vanligt kom dykinstruktoren Chris och hamtade upp vid hostelet kl 07.30 och skjutsade oss ner till hamnen. Klockan 10.00 skall varan grupp sta faerdiga att dyka i for dagens forsta dyk pa "the great barrier reef", och vilket dyk det blev. Vi inledde med lite ovningar som aer valdigt bra att kunna om luften mot formodan skulle ta slut. Efter det tog vi en liten trip runt revet. Direkt sag vi en skoldpadda komma simmandes. Den var fin. Nagra meter senare kommer den simmandes, sa tyst och lugnt under ytan. En reef shark pa 1.5 meter. Annu en skoldpadda och sedan var det uppstigning.

Andra dyket var inte riktigt lika exalterande djurmassigt men helt klart ett av dem basta eftersom man borjar komma in i det hela. Klockan blev 16.00 och det var dags att aka hem efter en riktigt lyckad dag. Vi lyckade tyvar inte hitta Nemo idag heller men vi traffade pa nagra slaktingar. Ikvall skall vi pa middag med dykganget.

/A

The great barrier reef

Hejhej bloggen
Idag har jag och Adam dykt på det stora barriärrevet. Det var kul.
26 grader i vattnet och mycket fint. Det märks dock attdet är mycket besökare på revet. Många koraller var skadade och döda.Vi gjorde två dyk på två olika rev till 5-13 meter. Mellan dyken hängde vi på fördäck och jag snorklade och tog bilder:




erikbåtadambåt



RSS 2.0