Händelser vid vatten

Jag börjar i omvänd kronologisk ordning, tror jag.

Igår satt vi och åt kängurukött (en upplevelse i sig) i godan ro vid bbq-areat på resortet då föreståndarinnan kom och meddelade att Karl var på sjukhuset: "He's alright, he just fell when he was skateboarding". På vägen till sjukhuset började det plötsligt lukta bränd plast och ögonblicket senare välde tjock rök in i kupén och tvingade mig att köra till sidan av vägen, jag såg inget! Efter en lagning som bestod i vädring av bilen och omstart plockade jag upp Povel och Karl som var 5 stygn i axeln rikare.

I går tappade (glömde) Mirjam sin mobil på en bänk och vi kunde inte hitta den där. Idag när jag och Adam var ute och morgonlongboardade (ca 14.30) fick vi ett samtal från Mirjams mobil och åkte och hämtade den.

På tal om saker som kommer bort: I förrgår var Adam och jag och såg nya Bond, "Quantum of Solace", en dålig film. När vi ställde bilen var vi noga med att låsa alla dörrar- trodde vi. Efter filmen hittade vi ett liggunderlag som höll upp bakluckan samtidigt som vi insåg att vi inte alls låst den. Förlorat: Adams kamera (3000sek), Eriks fina lampa (400sek), Eriks älskade våtdräkt (300sek).

I förrförrgår morse: Vi blir väckta av föreståndaren som kommer med en väska med  våra plånböcker i. Klantigt nog hade vi glömt att låsa dörren och medan vi sov hade någon varit inne. Det var bara kontanter som blivit stulna och det var bara jag som hade kontanter: Erik 140dollar 700kr fattigare. Tjuven var känd av föreståndaren förut och brukade vara iklädd endast plastfolie och peruk när han raidade stället.

Jag blev kortlivad som diskare på Bistro C. Efter min fantastiskt svettiga insats på söndagen skulle jag få ett samtal men eftersom det uteblev ringde jag dem, de sa ring imorgon och dagen efter fick jag veta att någon kille från Kanada som hade jobbat där förut skulle fylla min plats. Tråkigt.

Vi har sett en Koala i vilt tillstånd i en nationalpkark här i stan. Det var allt speciellt det. Den tittade på mig.
 
Vi är lite dåliga backpackers här, vi tvättar hur mycket vi vill gratis, vi badar i bubbelpool, vi spelar tennis ser på kabelteve och lagar massa god mat. Särskilt var jag dålig för några dagar sedan då jag handlade på Hugo Boss. Erik

Planer

1 Skåningarna och Simon åker och jobbar farm på tisdag/onsdag. Jag och Adam stannar.
2 Två vänner, Mirjam och Alexandra ifrån stockholm flyttar in med mig och Adam, antagligen direkt när de andra drar.
3 Adams kusin Sigge flyttar in hos oss, antagligen torsdag.
4 Vi bilar ner till Sydney med Simon (tillbaka från farmen), Viktor Gydemo (kännd hemmifrån), Erik, Adam och Sigge i bilen.

Efter ett samtal imorse:
5 Jag jobbar som diskare på Bistro C från 16-23.30 ikväll. Looking forward to it. Kanske blir det mitt jobb ett tag framöver, antar att jag måste bevisa min duglighet ikväll.

Erik

(Inlägget skrevs igår men fick inte upp det då)

Noosa

Bilfärden från 1770 tog lite längre tid än väntat pga en betalande passagerare, storm och felkörningar. Tillslut kom vi fram till hostelet Koala i söndags kväll. Koala var en överprisad besvikelse, 28$/natt med standard som ett 18$ hostel. Efter två nätter bestämde vi oss för att byta boende, sagt och gjort. Efter lite snack med en receptionist förvånad över våra prisförslag bor vi nu i två stycken riktigt fräsha lägenheter med bredband, jacuzzi, gratis laundry och tennis court för
25$/natt. Vi har det alltså ganska bra för tillfället och kan laga riktig mat då vi äntligen har riktiga kök med ugn och alla nödvändigheter. Privat parkering har vi också. Ingen vill åka härifrån för tillfället så vi kanske kommer leta något jobb och vara kvar ett tag i Noosa.

Ska fixa lite bilder på lägenheterna senare.

/A


Leaving

Imorgon kommer vi att aka ifran 1770 och ta oss till Noosa. Egentligen finns Frasier Island daremellan men eftersom Simon lider av taskig ekonomi sa far den vanta till senare. Sammanfattningsvis har 1770 bjudit lata dagar, salta dagar, vagiga dagar och soliga dagar. Vi har traffat en hel den svenskar, bland annat nagra tjejer som vi lyckades ga vilse med nar vi skulle pa vandring. Men vi fick se kanguruer. Idag sag Adam delfiner och vi sag krabbor.
   Idag nar jag skulle ner en svang o trana surfning sa blev jag uppkallad ur vattnet for det var hajar. Livvakten visste inte riktigt vilken sorts haj det var men han sa att den iaf at laxar som var ca 70 cm - jag fann den anledningen helt klart godkand och plaskade inget mer. 
   Jag har brannt sonder min nastipp. Mina brostvartor borjar laka efter att ha forstorts av kontakt surfbrada utan troja emellan.
   Jag gillar verkligen dethar stallet och skulle kunnat stanna lite langre men min vilja ar ju inte hela gruppens. Vi har haft massa skon tid har till att inte gora nagonting och vissa viktiga saker som att laga mat och ga till stranden. Men nu ar det hela slut, hej da

Erik
  

Helscyssta bilder och 1770

Hejhejbloggen
Efter en hardcorekorning i 9 timmar med felkorningar genom askovader och rusk ar vi nu i 1770, en liten stad med en handfull affarer, en surfshop och en surfstrand, ostkustens nordligast belagna sadan. Den surfbrada vi har i var bil ar egentligen en expertbrada men vi forsokte med den idag. Det gick att glida jakla langt pa vagen men det var inte sa latt att fanga vagen ordentligt. Man maste liksom paddla med vagen innan den kommer och det gar inte eftersom var brada ar sa hal. Den behovde vaxas sa jag gick upp till surfshhopen o nu ar bradan nyvaxad infor morgondagen da prognosen sager ANNU storre vagor. Och jag skamtar inte, latt storst vagor jag nagonsin badat i idag. Har kommer nagra bilder fran seglingen. Igar hade vi pannkaksfest.





Simon ar nergravd.Adam gor den gamla klassikern - pingvinhopp.

Erik

Tillbaka på land

Hejhejbloggen

Nu är vi hemkomna från The witsunday islands. Skåningarna har åkt vidare men vi stannar minst idag här i Airlie Beach. Airlie är ett riktigt mysigt strandställe med turkost vatten, båtar, massa bad- och surffolk och många butiker där de kan handla sina kläder.

                      Resan vi gjorde var med en katamaran som hette Wings 2. Vi hade (för) höga förväntningar på våra 16 reskamrater som tyvärr visade sig vara över 30 allihop. Vi hade tänkt oss att träffa människor som vi hade mer gemensamt med. God mat fick vi iaf.

                      Vi besökte 4 dykställen som vi snorklade på, jag och Adam passade även på att ta ett scuba-dyk med vår nyinförskaffade lisens. Tyvärr såg vi ca en meter. Sedär, 300 kr i sjön.

                      Vi var även på whiteheaven beach, en världberömd(?) strand med tydligen världens finaste sand. Den var fin, men Sudersand på Fårö kommer faktiskt inte långt efter! Där grävde vi ner Simon i sanden och badade utan manet-dräkt. Farligt.

                      Vi hade hoppats på att få segla, ljudlöst sväva fram över vattnet. Det visade sig att sailing ju faktiskt bara betyder "åka båt" så det blev bara vid ett tillfälle i ca 1 timme som vi seglade utan motor. Bara motor eller segel och motor var vanligast.

                      Nu kanske jag låter som att seglingen var bara dålig men det dåliga trycktes snabbt bort i ett hörn. Besättningen var jättetrevlig och det är svårt att ha tråkigt och vara arg med sällskapet så det var en riktigt lyckad trip.

                      Vid ett dykställe hittade jag och Adam massa coola gömställen och tunnlar genom korallerna som vi ålade i. Skitkul.

                      Whitsundayöarna påminner mycket om Sverige. Öarna har branta klippor med barrskog, påminner mycket om tex höga kusten eller västkusten. Öarna har gotlandslika sandstränder och på stenstränderna hittar man massor med fossiler, som på Gotland.

                      Nu sitter jag på verandan till vårat hus på Magnum backpackers och svettas sådär lagom, snart ska vi laga lite mat och sen blir det nog stan. Airlie är en stad för party.


Erik


snabb som blixten

Har foljer en supersnabb blogg eftersom internet ar dyrt...

Vi ar tillbaka efter seglingen, alla lever, vi har snorklat valdigt mycket, badat, gravt ner simon pa varldens finaste strand. gatt pa varldens finaste strand, seglat, atit mycket mat, slappat, missbrukat solen, sovit ganska lite. En mycket lyckad seglats.

/A


Airlie beach

Hejhej bloggen!
Ni har vi bytt miljo ca 50  min soderut. Airlie bech ar en stad som ligger valdigt nara vattnet och whitsundaysoarna. Imorgon blir det katamarantur i tva dagar med snorkling chill och segling bland oarna. Riktigt kul med andra ord.
    En av de vi traffade i Bowen bor i ett hus har sa igar var vi, och skaningarna, inbjudna dig och vi badade hav och pol, lagade mat och myste. Utsikten var helt sannslos, huset lag hogt uppe pa ett berg pch man sag massa oar och massa vatten. Det blev sa att vi sov over dar och nu idag har vi mest slappat.
   Det har blivit sa att vi hanger ihop med skaningarna fortfarande och de ska aven med pa batresan.
   Kort inlagg = betalinternet. Men allt ar bra i alla fall.

Erik

Hola! Soy contento (hej jag ar glad!)

Idag jobbade vi varan sista dag som melonslavar (WOOOHOO!) och imorn bar det av mot nagot annat stalle som jag inte riktigt vet namnet pa. Hejda hostelet, hejda Nathan pa farmen, hejda alla 1000tyskar och plockmaskiner(kineser) nu drar vi fran Bowen. Det skonaste med att slippa jobba ar att man slipper stiga upp klockan 04.30 varje morgon bar for att inse att koket fortfarnde ar stangt. 

Igar var det en riktigt macho arbetardag, det sporegnade hela dagen och det var skont att grisa ner sig i leran ute pa akern, i ungefar 1 timme. Efter detta blev det bar jobbigt och gnalligt, handerna var som svampar, fotterna kandes som svampar, lera overallt. Erik lyckades ocksa mangla en padda pa rullbandet, mycket roligt tyckte alla forutom Erik som fortfarande lider av nagra mindre nervsammanbrott efter traumat. Efter 9.5 timmar i smuts kom vi antligen hem och gjorde kottfarssas, sjukt nice. 

Natten till idag har varit handelserik som fa, Sigge (min kusin) har forsokt na mig ungefar 100 ganger och drivit alla i rummet till vansinne. Nar jag val svarar ar det en festglad Sigge i andra anden, han vill prata lite men det ar inte sa jatteuppskattat nar det ar uppstigning 2 timmar senare. Sigge har planer pa att kanske hanga med oss ner langs med kusten, enda haken ar att han ar pa precis motsatt sida av Aussie.
Idag har det varit softare pa jobbet, fick sluta innan lunch och vara svettiga ost/skink-mackor smakade super. Solen steker pa ganska bra nu och vi skall kora till stranden efter vi har tvattat alla klader.  

Under melonplockningen har jag funderat mycket pa om Tomten vet om att man har annan adress nu och om han kanske laser bloggen? Kanske man ska ga rakt fram till honom i sin traktor och fraga, informera honom om att varan adress fr.o.m 21 dec kommer vara, 201-203 BROUGHAM STREET, Kings Cross, Sydney Australia?
Kanske aven ska namna att en fet (eventuellt 2 feta) karamellkungen pasar hade varit ett mycket uppskattad present, om tomten vill kanske det gar att fa med min gra/silvriga jacka pa nagot satt. Simons far + sambo kommer ner till nyar det ska bli skoj. Hoppas tomten laser det har.
/Adam

RSS 2.0