Dykkurs

Hejhej bloggen!
Vi har just kommit hem från vår andra dag dykkurs på Downunder dive. Dehär två första dagarna har varit mest teori och små övningar i poolen men imorgon ska vi ut med båten! Vi har en väldigt vänlig instruktör, Chris, som också är en skön kille. Jag o Adam är lite stjärnelever och glassar en hel del. Vi har fått några tillsägningarför att vi lekt men Chris gillar oss. Som sagt blir det båten imorgon med BBQlunch och två dyk. Kanske ser vi en haj. Ryan från Båtjobbet är med i kursen också tillsammans med två sköna tjejer från Holland, tyskar, en typ triatlonman från danmark,en kille somförsöker vara tuff på land med som typ drunknar i vattnet, med flera.

Igår vardet Mad Monday och jag o Adam åt påRhinobar,vi hade två gratismatlappar men man får bara användaen perkväll.Vi frågade då några tjejersom sattbredvid om de kunde göra oss den tjänsten att hämta vår mat. "Ne de får ni göra själva" var svaret på svenska. Vi blev paffa men hittade samtidigt några nya bekantskaper genom vårt påhopp och ikväll blir detgratismat med dem på Rhinobar.

Vi har ställt upp skrivbordet så att det bildar ett Lan-bord och ska nu spela War craft 3-turnering. Hej!

Erik

Sista dagen!

Idag har vi slitit som djur. Erik inledde arbetet med en tupplur pa 2 timmar medan Adam noejde sig med en dryg timme.
     Baten togs idag tillbaks till hamnen och det sista stadarbetet skulle utforas. Vi fick jobba naer det guppade, det var kul.
Pa riktigt piratmaner fick vi skrubba dack och tak med en massa roliga, bubblande och farliga kemikalier. Vara fotter skiftade latt i farg efter kemikaliechocken.   
    Erik latsades att han var precis som Ingmar naer hans sjofarardagar begav sig. Adam sprutade med vattenslangen, gjorde diverse kemikaliepooler lite haer och var. Medans Jag och Erik glassade omkring pa dack och i hamnen hade vara amerikanska vanner det betydligt tuffare. Vi sag inte av dem sa mycket idag eftersom de var nere i maskinrummet och grisade mest hela dagen. Men vad goer det, lika glada aer vi for det.
     Antligen var dagen slut och Scott langade upp oelen.

Dagens skoerd: 10 chockladbars, 5 lask, 1 juice, 2 vatten, 1 chips.

Nu skall vi fira med BBQ- all you can eat pa hostellet och pa mandag skall vi borja varan dykkurs, woho!.

/Adam & Erik

Jobbe?

Hej hej bloggen.
Nu sitter vi här i rummet fyllda av skam, ånger och förvivlan efter en hård dags jobb... Vi vill be om förlåtelse för detta hemska svek, men vi lovar att bloggen kommer vara mer uppdaterad i framtiden. Det är ingen ursäkt, men vi har slitit som djur på "Down under dive" dem senaste tre dagarna.

Efter ett intensivt spammande av Scott´s (en kille på DUD) mobil skulle han äntligen ringa kl 07 i måndags morse. Samtalet uteblev och det var istället på tisdag morgon vi gick igenom portarna på down under dive för att göra "office work". Efter lite underskrifter fick vi vår första uppgift, städa kontoret...
Efter detta nederlag blev dagen bara bättre och bättre. Tillslut satt vi i Scott´s pickup och boomblastade musik och körde skit till en second-hand affär, det var kul. Vänstertrafikkörningen var svår till en början men tog sig med tiden, till slut var vi kungar på vägen. Saker vi fick ut av jobbet dag 1: en datorstol till rummet, bilkörning, massa socker, pennor, t-shirts och en tändare.
Dag två började 06.45 nere vid hamnen. Vi skulle hjälpa till att ta upp en båt som vi sedan skulle piffa till. När vi kom ombord på båten sov vi i en halvtimme medans båten åkte till varvet, det var skönt. Första uppgiften var som vanligt skit, skopa vatten ur maskinrummet aom var trångt, varmt, högljudt (högtryckstvätt utanpå skrovet) och oljedoftande. pumpen som fanns var sönder. Sedan blev dagen lite bättre, vi fick leka med starka syror och andra fina kemikalier som användes för rengöring. Adam fick ha en cool mask:Här syns också en av de två fina t-shirten vi erövrat.
Här syns också en av de två fina t-shirten vi erövrat.
Adam blev rolig fast han hade mask. Dagen avslutades med att scott bjöd på öl. Saker vi fått ut av jobbet dag 2:
3 flaskor vatten, 3 läsk, 2 öl och 1 chokladbit.

Dag 3, idag: Upphämtning kl 7.00. Dagen började med att Scott snackade om att vi skulle "degrease the engine rooms" vilket fick oss ass skälva. Vi fortsatte med rengöring och gjorde det hela dagen. Förvaringsburar, ytor och andra ytor. Vi lyckades till och med flytta över "below deck"-arbetet på de andra två bakpackers som jobbar där, två grabbar från California. Det var kul. Vi slappade rätt mycket idag. Våran lunch var hemmalagad, pasta, tonfisk och majs. Saker vi fick ut idag: 4 läsk, 2 chipspåsar 1 vatten, 6 chokladbitar, majonäs och 2 öl. Arbetsförmåner.

Vi hann leka lite också:TerroristCounter terrorist


Vi ska jobba imorgon också, upphämtning kl halv 7. De tidiga morgnarna och arbetet har gjort oss väldigt sömniga om kvällarna vilket lett till att de nattliga aktiviteterna avstannat. I går gick de andra killarna ner på stan när Adam redan sov till exempel. Erik har blivit fantasyfrälst. Simon har saknat oss.

Erik o Adam

Söndag

HEJBLOGGEEEEEEEEN!!!!
Idag har varit en ganska slapp dag. Det började med gröt o soft musik ute solen. Sen spelade Adam, Simon och Jimmy en fotbollsturnering för hostels. Adam gjorde två mål. det var kul. Erik tittade på o gav starkt moraliskt stöd, gick efter första matchen. Medan de andra spelade vidare slappade Erik o Max ikapp. Erik i hängmattan med bok och Max i sängen halvsovande med OC. Fotbollsspelarna droppade i omgångar hem, Adam höll ut till sista matchen. Samantaget blev det bara en seger, efter den gick de duktiga brajjrökande fransmännen hem.

Adam o Erik kommer med största sannolikhet jobba med underhåll på en dykbåt imorgon. De ska ringa oss vid 7.

Ikväll har vi ätit gratismaten på Woolshed, the one and only uteställe, och slappat i hängmattan o på rummet.

Erik o Adam

Fredag i Cairns/ Bilder

Hejhejbloggen.
Igår svarade jag o Adam på en lapp som satt på hostelet: "Work 4 days, get 4 day Padi diving course for free". Vi hoppas på ett lagom ansträngande jobb ombort på dykbåten och vi hoppas även på att vi får jobbet. De ska ringa idag.

Annars är det slappt i Cairns. Det vi gör är sena kvällar och lata dagar vid lagunen. Det är en slags saltvattenpool som bygts för att det inte finns någon riktig strand, vilket är väldigt synd. Vi har kollat på bungy jump, dykning och lite sånna äventyr. Antagligen blir det bungy på söndag. Jag är sjukt nervös.

Här följer lite bilder tagna med min morbrors vattentäta kamera. Tack för lånet!
Lägger in dagens väder:
Max temp: 30
Min: 23
Tomorrow no rain
UV: extreme

Jacob och Annna at Asylum i Sydney. En inblick i hur det ser ut på ett Hostelrum,ungefär.Jakob och Anna på Asylum i Sydney. Såhärär detstor risk att det ostelrum ser ut efter ett tag.

Simon Jimmy Max in the lagoonSimon Jimmy Max at the lagoon

Kepsen på i vattnet. De e coolKepsen är med och badar.

Färdigbadat. Till höger syns Färdigbadat. Till höger syns den obadbara stranden

lide bilder.


Mobilnummer

Haer kommer mobilnummren till Erik och Adam som just koept kontantkort. Det var vaeldigt roligt att goera det btw.

Adam: +61 421542233
Erik: +61 413461373

En trevlig rejse

HejhejBLoggen
Nu sitter vi uppe i Cairns. Cairns ligger sa langt norrut som vi har taenkt oss att komma i Australien. Det ar mer tropiskt haer, fuktigt och varmt.
   Slutet pa Sydneyvistelsen blev rolig. Det visade sig att den Engelska tjejen i vart rum egentligen var Svensk. Hon hade lurat oss totalt - det var kul. Just innan flyget skulle ga skyndade vi oss pa Sydney wildlife parkl. Sjukt fint. Vi klappade en koala fast den var liksom pa en platta. Doed. Sen var det faglar, reptiler, insekter inkl fina fjaerilar, kangaroos, levande koalor och massa andra rattor o sant. Efter ett tarfyllt adjoe av Anna(nu swe) och Jacob(can) akte vi epa-buss till flygplatsen och sen Jet-starflyg utan mat. En svensk tjej akte samma flyg och undrade varfoer vi inte pratade gotlaendska - skraell.
   Idag har vi gatt till KFC men det var staengt. Erik har sprungit ocksa.

Hej da
Adam Erik Simon
  

Skoen natt, lol.

Klockan sex igarkvall gav jetlaget sig till kanna. En mindre tupplur blev till sex timmar, inte bra. Klockan 24.00 Vaknade jag av att Jake satt och mumlade om utgang, jag ville fortsatta sova. Klockan 03.00 vaknade jag igen, den haer gangen av att jag var pigg som en duracell-kanin efter nio timmars somn. Cheeze-doodlez raddade min natthunger.
Efter en fullvardig frukost pa hostelet (ljust broed med smoer och mjolk med flingor) ringde vi till Daniel for ett litet mote. Daniel har varit i Sydney sedan juli och jobbar hos en svensk familj som au pair. Nere i city med Daniel lyckades vi springa in "Happy homecoming parade" foer alla australiensiska atleter i OS. Efter detta foljde en vild jakt efter det billigaste telefonkorten, ett riktigt virrvarr med olika foretag.
Nu ar vi tillbaka pa hostelet. Jag, Erik och Daniel har atit varan standard kost. Pasta, pastasas och tonfisk. En av killarna som bor haer har blivit som en ny manniska. Han har tydligen fatt tag pa en flygbiljett hem och springer runt och blaser balonger och snackar skit med alla.

/Adam

Idag, 14sept

Idag gick Adam o ja pa stan foer att fixa halsofoersaekringspapper. Det var staengt men istaellet koepte vi var si en keps (obligatoriskt foer en riktig australiensare) och lunch (pasta, tonfisk och PASTASAS. jaemfr gardagen=variation). Sen aekte vi till Bondi beach med en tysk kille och Annette fraen Nogre. Jag o Adam badade sa nu har vi saltvattenshar. Dat var kallt i vattnet o raet kallt i luften ocksa, mycket varmare inne i staden.

   Sen var jag pa opera medan alla andra skulle festa, med de sov.

Svar pa Thomas kommentar: Sjaelvklart har jag mangen gang lyssnat pa Jussis Au fond och jag vagar pasta att han goer den baettre. Kul att du visste det var Choo som sjoeng Nadir! Han hade lite oeverdrivet vibrato i boerjan, tillgjort kaendes det, men det ordnade sig nagot efter ett tag. Kanske han var nervoes taenkte jag, och det kanske det var eftersom det var hans foersta gang om du saeger det. Jag var mer imponerad av Nadirs aria (foersta akten) som jag inte hoert foerut. Kanske det var daerfoer den laet baettre. Den var hur som helst fin och lidelsefull. Operan i sin helhet bjoed pa mycket vackra kulisser och en imponerande koer. Bland solisterna var det egentligen bara prinsessan Leila som imponerade riktigt. Tror jag o JFL hade gjort det klart baettre.

Jeg kom hem efter en rejael promenad sen peppade vi upp oss och gick ut en kortis. En sak kan man saega: nattlivet i Sydney aer valdigt bra. Nu aer klockan halv 3 och soemn star pa schemat. Godnatt

Erik


First dai

Hejhej bloggen.
Sitter nu i kaellaren i det som aer Hostelets common room och skymningen faller snabbt. Det kraeveds ett stort uppbadande av mod foer att ga in haer. Det aer naemligen haer alla riktigt coola backpackers haenger. De som typ varit hemmifran i 3 ar och vet allt. Iaf jaemfoert med oss som har var forsta dag.
I morse halv sju landade vi och tog oss sedan in till stan och Hostelet utan problem. Idag har vi tagit en promenad foerbi Operahuset, stralande vaeder a la svensk sommar, genom botaniska traedgarden. Snart ska vi alla ga till operan och lyssna po musik fran filmer och imorgon ska jag ga och se operan parlfiskarna (en hel del dyrare men eftersom jag har lite specialintresse sa klart vaert). Sen akte vi faerja till Manly (horde av en gammal tant jag flirtade med pa faerjan att namnet kommer av att nybyggarna tyckte att abouriginerna daer var manliga). Vattnet aer typ 16-17 grader men ser sjukt inbjudande ut... Sen lagade vi en fantastisk maltid bestaende av pasta, tonfisk och tomatkross pa hostelets koek. Sen sov vi.
Sammanfattningsvis har vi inte gjort nagot saerskilt nyttigt idag. Foerutom att jag foersoekt socialisera med vara rummskompisar: en energisk tjej med blonda dreads fran England (hemmifran sedan 2 ar) och en nattarbetande homosexuell Kannadick.
Nu ska jag sluta innan jag blir helt galen pa tangentbordet.
Sydney aer laett att gilla.

Erik

Ps. En kille boerjade just spela gitarr. Nothing else matters...bytte till Tears in heaven nu. DS

Hej Sverige

Tjena.
Klockan är halv sju i Hong kong och skymningen faller. En polis med ridbyxor gick precis förbi, jamen ibland skall man få se allt. Vi skall snart boarda planet och vi kan meddela att alla pojkar mår fin-fint. Nio timmar kvar till Sydney och nu har vi väldigt bråttom, så vi måste tråkigt nog röra på oss. Men vi kommer att höra av oss närmare.

Simon, Erik och Adam

Vad är grejen?

Fattar inte varför ni har sån resfeber grabbar. Jag tar det lungt ja. Sitter o lyssnar på Freddie Mercury o är helt lung. Åker till Bromma om en timme, stand by tänkte jag (måste ju gambla lite). Ska väl kanske ringa och fråga pappa om han kan komma loss från jobbet snart o skjutsa mig. Jag packade allt mitt igår kväll, ja menar vet man allt man ska ha så är det ju ingen fara. Jag är helt lugn över packningen, allt är med - inga problem. Somnade sedan som en stock, sov 15 timmar. Nej varför ni är så nervösa förstår jag inte.
    Nu ska jag ta o kolla var jag har passet. Tja!

Erik

Midnatt råder

Ett överflöd utav adrenalin stör min sömn samtidigt som de där gnagande tankarna som funnits i mitt bakhuvud de senaste dagarna tydligen börjat svälta och numera begår frosseri. Jag har försökt att dämpa min seriositet med Monty Python men inte ens mördarkaninen ifrån Caerbannog eller glåpord ifrån fransmän i rustning kan bota min kropps överdosering utav adrenalin eller de virus till tankar som härjar i min hjärna. Jag trycker ansiktet mot kudden och tvingar ögonen att vara stängda i ett desperat försök till att somna. Bakom ögonlocken är det inte svart, utan jag ser ett flygplan som landar i Australien.
       Jag öppnar ögonen och lägger mig på rygg - sömnlösheten kvarstår och jag är mer än säker på att jag inte är den enda som lider utav det.

/Simon

Resfeber?

Timman är sen kvällen innan avfärd. På sängen ligger all packning fint placerad och planerad in i minsta detalj. Kameran, mobilen och mp3-spelaren ligger färdigladdade och klara. Pass, biljetter och försäkringspapper ligger i mappen, inga problem. Allt är till synes som det ska i denna packningsidyll. Eller?
     Salem al Fakir sprider ett falskt lugn genom högtalarna i mitt snart tomma rum. Ett rum som datorn för tillfället ensam lyser upp.Tankarna far fram och tillbaka, "har jag glömt något" är ständigt återkommande. Stressen byggs upp mer och mer för varje minut som går. Det är något som grämer, något jag inte kan få grepp om. Musiken slår om som på beställning och är nu istället en upptempolåt som får min hjärna att gå på högvarv, idyllen har på några sekunder förvandlats till ett inferno av stress.
     Svetten droppar, ögonen blöder och fingrarna smattrar som en kulspruta över tangentbordet. Några minuters frenetiskt googlande följer innan lugnet åter lägger sig. På skärmen står de betryggande orden som fått mig att komma tillbaka till min packningsidyll. Tre djupa andetag, SMS "jag tror inte vi behöver ta med lakan" Send Erik Danielsson.

Adam

Diana på Sta-travel

Det var med ett något tyngre hjärta jag lämnade STA-travel på Kungsgatan igår eftermiddag. Hade än en gång insett att jag är precis så fördomsfull och ytlig som jag inte vill vara.
     Vi har köpt våra biljetter genom Sta travel och genom en tjej som heter Diana. När vi pratat med henne har vi varit rörande överens om att hon måste vara en av de vackraste, intelligentaste och roligaste personer som vi stött på. Hon har verkigen låtit väldigt het. Det hela har resulterat i en liten förälskelse mellan oss och denna gåtfulla Madonna. Obesvarad.
   När jag satt där på STA för att fixa något slags internationellt rabattkort som man tydligen skulle ha kunde jag inte hålla mig. Jag måste bara få se henne! Jag berättade att vi bokat vår resa genom dem och genom Diana. "Jaha, de e hon som sitter där längst bort" - Min värld föll samman. Hon var inte våra drömmars tjej. Inte alls. Hon hade bara förfört oss med sin sexiga röst och sitt härliga sätt. Att jag blev besviken gjorde mig djupare besviken på mig själv. Vad betyder det hur hon ser ut? Hon är ju faktiskt samma Diana ändå! Hur som helt så var magin borta. Ibland ska man inte försöka smeka drömmens såpbubbla, den spricker aldeles säkert.

Erik

RSS 2.0